Intelligent Machines: BBC brengt een week lang specials over artificial intelligence

Intelligent Machines

BBC News is vandaag gestart met een hele interessante themaweek over artificial intelligence. Onder de noemer ‘Intelligent Machines’ maakt de BBC reportages over het onderwerp en ze plaatsen ook heel veel verhalen op een speciale website.

Waarom de BBC hier nu mee komt? Omdat het afgelopen jaar een aantal gerenommeerde mensen uit de wereld van de wetenschap, waaronder Elon Musk en Stephen Hawking, waarschuwden dat artificial intelligence op termijn een gevaar kunnen vormen voor de mensheid. Sindsdien is er een publiek debat ontstaan over de ontwikkeling, legt Rory Cellan-Jones, techjournalist van de BBC, uit:

While we may not face imminent extinction at the hands of robot overlords, there does appear to be a consensus that the pace at which the machines are advancing has accelerated. Two forces are driving that – the exponential rise in computer processing power as predicted by Moore’s Law and the new era of big data.

Ze zijn bij de BBC nog maar net begonnen, maar maakten al meteen een prachtige reportage over mensen die bezig zijn met het eeuwige leven:

Daarnaast maakten ze op de website een mooie vergelijking tussen de fictieve robots die we kennen uit films en de robots die daadwerkelijk zijn/worden gebouwd.

En ze doken in robots die het werk van mensen over nemen. In een speciale tool kun je zien hoe groot de kans is dat jouw baan de komende 20 jaar wordt overgenomen door een robot.

Robot jobsHow at risk are you of being replaced by a robot?http://www.bbc.co.uk/news/technology-34066941

Posted by BBC Technology & Tech Tent on maandag 14 september 2015

Dit zijn slechts de eerste dingen die de BBC heeft gepubliceerd. De serie ‘Intelligent Machines loopt nog de hele week en er is nog veel meer interessants te verwachten.