Met deze oortjes kun je tijdens het sporten samen muziek luisteren

Wearhaus Beam

Als je wel eens met een vriend of vriendin gaat hardlopen en tijdens het rennen graag muziek luistert, dan ken je het probleem wel: je luistert niet naar dezelfde muziek. Dat geldt ook voor een trainen in de sportschool samen met je gym buddy. Koptelefoonfabrikant Wearhaus heeft daarom de Beam bedacht: speciale sport-oortjes, waarmee je je muziek kunt delen met andere Beam-gebruikers.

In het verleden waren er al koptelefoon die een aansluiting hadden, waardoor je je geluid kon doorlussen. Of je gebruikte een splitter die je in je telefoon plugde en waardoor je twee koptelefoons kon aansluiten. Wearhaus maakte het delen van je audio een stuk praktischer door dit concept draadloos te maken. De Wearhaus Arc maakt draadloos verbinding met je smartphone of met een andere Wearhaus-koptelefoon via bluetooth.

Kickstarter

Helaas was de Arc niet echt ideaal om te gebruiken bij het sporten en dus ontwierp het bedrijf de Beam. In de basis is dit gewone een set draadloze oortjes met prima geluid en een accu die 8 uur meegat. Met één druk (of eigenlijk een dubbele) op een knop deel je je geluid. Door op twee knopjes te drukken zoek je juist naar andere oortjes om mee te verbinden.

Wearhaus Beam

Voor de duidelijkheid: het maakt daarbij niet uit wat voor audio je beluistert. Elke muziek-app werkt, maar je kunt bijvoorbeeld ook samen naar een video kijken. En uiteraard werkt de Beam ook samen met de Arc en andersom.

De Wearhaus Beam is helaas nog niet te koop. Op dit moment loopt er een Kickstarter-campagne waarmee de makers geld hopen op te halen voor de productie van de Beam. Je kunt het project steunen vanaf 69 dollar (62 euro), maar bijvoorbeeld ook in één keer een set van twee Beams bestellen. Als alles goed gaat, ontvang je de oortjes vervolgens in oktober. De verkoopprijs na de Kickstater-campagne wordt 129 dollar.