Beginnen met skeeleren? Dat doe je met deze drie apps!

Het is eindelijk zomer, wat betekent dat jij misschien wel weer snel in vorm wilt raken. Dat kan door te hardlopen, te zwemmen, maar ook door te gaan skeeleren. Dit zijn de beste apps om te beginnen met skeeleren.

Skeeleren heeft veel voordelen: je traint je been-, bil- en buikspieren er mee, en je komt snel in vorm. Het is dan ook niet vreemd dat de sport weer populairder wordt in Nederland. Maar hoe begin je?

Allereerst heb je natuurlijk een paar goede skeelers nodig en de juiste bescherming – zoals een helm en polsbeschermers. Wil je bijhouden hoe goed je bezig bent? Dan is een app geen verkeerd idee. En gelukkig zijn er een aantal waar je goed mee bij kunt houden hoe het skaten gaat.

Runkeeper

Als je ooit aan hardlopen of een andere sport bent begonnen, dan ken je Runkeeper waarschijnlijk wel. Deze app heeft echter ook een functie voor skeeleren. En die werkt vrijwel hetzelfde als voor andere sporten.

Runkeeper

Zo kun je in real-time bijhouden hoe lang je al aan het trainen bent, hoeveel je verbrand hebt, doelen instellen, en zelfs gepersonaliseerde routines volgen. Ook geeft de app je de motivatie om vaker actief te zijn, bijvoorbeeld door uitdagingen te voltooien. Dit is dus een ideale app als je wilt beginnen met skeeleren.

Runkeeper is gratis te downloaden voor iOS en Android.

SkateNavigator

Ook belangrijk is het uitstippelen van je route. Waar ga je heen skaten? Door een park of liever door een woonwijk? Dit is waar SkateNavigator je bij kan helpen. De app heeft speciale routes voor skaters uitgestippeld, zodat jij een lekker rondje kunt rijden.

Er zit namelijk een behoorlijk verschil tussen goede routes voor skaters en die voor hardlopers. Als je gaat skeeleren, wil je een gladde ondergrond met weinig hobbels. Voor hardlopen maakt dat echter niet uit. Een route uitstippelen met een hardloop-app is dus niet per se een goed idee.

SkateNavigator

SkateNavigator zoekt wel de goede routes voor je, aan de hand van Google Maps en GPS-tracking. Ook kun je routes beoordelen. Die beoordelingen worden ook met anderen gedeeld, zodat iedereen kan zien wat wel en geen goede route is.

SkateNavigator geeft tot slot nog wat informatie weer over je work-out. Zo zie je hoe snel je ging, hoe lang je aan het skeeleren bent geweest en hoeveel calorieën je hebt verbrand.

SkateNavigator is gratis te downloaden voor iOS.

Roll IN Line Instructor

Heb je echt nog geen idee hoe je moet beginnen met skeeleren? Dan is deze app mogelijk wat voor je. Hierin zitten video’s met uitleg over de basis van het skeeleren. Denk aan hoe je moet remmen, hoe je vooruit komt en hoe je bochten maakt. Ook kun je trucjes aanleren, zoals 180 graden draaien en achteruit rijden.

De app geeft je videolessen in slow-motion en geeft je meerdere hoeken. Zo kun je precies zien wat je moet doen en hoe je dat moet doen. En als je het nog een keer wilt zien, spoel je natuurlijk gewoon even terug.

Roll IN Line Instructor is voor 2,14 euro te downloaden voor Android en iOS.