Behaal al je fitnessdoelen met Activity++

Apps om je lichaamsbeweging bij te houden met je smartphone of smartwatch zijn er inmiddels genoeg. Is er dan nog ruimte voor nog een nieuwe app? Ja, denken de makers van Activity++ voor de iPhone en Apple Watch. Sterker nog, de app borduurt direct voor op de Activity-app die Apple zelf in zijn smartwatch heeft gestopt.

Je doelen stel je nog steeds in binnen Apple’s Activiteiten-applicatie. De resultaten haalt Activity++ hieruit en geeft ze op een interessante manier weer. In de app zie je een eenvoudige tijdlijn van je dagelijkse voortgang van je fitnessdoelen. Door op een dag te klikken kun je een veel gedetailleerdere versie zien van die resultaten. Heb je al je doelen behaald? Dan krijg je in Activity++ confetti te zien als beloning.

Activity++ op iPhone

Hoewel je in de Activiteiten-app ook de voortgang van je doelen kunt bekijken, zie je in Activity++ ook de resultaten van ieder individueel doel en dat doet de app van Apple zelf niet. Juist door deze weergave kun je eenvoudig zien hoe vaak je achter elkaar al je doelen hebt behaald. Op deze manier moet je extra gemotiveerd worden om je doelen ook de volgende dag te halen, zodat je je zogenoemde streak volhoudt. Heb je een pechdag, dan kun je één dag uit je reeks dagen verwijderen, zodat je streak niet verloren gaat. Dit is echter alleen mogelijk als je al je doelen zes dagen op rij behaald hebt.

Een ander voordeel van Activity++ is dat het zogeheten complicaties aanbiedt voor verschillende wijzerplaten. Zo kun je direct vanaf je wijzerplaat zien hoe het ervoor staat met je doelen. Daarnaast werkt de applicatie samen met de Gezondheid-app, zodat al je gegevens goed in Activity++ weergegeven worden.

Activity++ op Apple Watch

De makers van Activity++ ontwikkelde eerder al Sleep++ en Pedometer++. Sleep++ focust zich op het bijhouden van je slaap, Pedometer++ registreert het aantal gezette stappen. Of je alledrie de apps ook kunt laten samenwerken, is niet bekend.

Activity++ is voor €2,99 te downloaden in iTunes.