Bekijk de wereld vanuit de ogen van je hond of kat met Instagram voor huisdieren

Altijd al willen weten hoe jouw hond of kat zijn dag beleefd? Nieuwe lichtgewicht camera’s geven baasjes een uniek kijkje in het leven van hun huisdier. De camera wordt vastgemaakt aan de halsband en maakt de hele dag foto’s. Een soort Instagram voor huisdieren!

Huisdieren dragen tegenwoordig activity trackers en kunnen de hele dag gevolgd worden via smartphone-apps. Dus waarom introduceren we de beestjes niet ook in het leven van online foto’s delen? Fabrikant van honden- en kattenvoer Nature’s Recipe heeft daarom een camera ontwikkeld die gemakkelijk door honden en katten gedragen kan worden.

In een online dagboek worden alle foto’s verzameld. Hier kunnen de foto’s ook bewerkt en gedeeld worden. Het baasje kan de foto’s namen geven en verspreiden over sociale media via de hashtag #RecipeforMoments.

De eerste vijftig camera’s zijn uitgedeeld aan bekende Amerikaanse eigenaren van huisdieren. Onder andere standup comedian Jeff Caldwell en blogger Maggie Marton hebben een camera ontvangen en delen hun foto’s op de website.

De komende tijd worden de overige camera’s verdeeld via een sweepstakes op Facebook. Iedere week zijn er tien winnaars. De actie loopt tot en met maart 2014.