Lachen is gezond? Amazon’s Alexa lacht je spontaan uit

Amazon Echo, Amazon Alexa

Lachen is gezond zeggen ze wel eens. En misschien geldt dat ook wel voor slimme assistenten. Maar je schrikt toch wel als een spraakassistent je spontaan begint uit te lachen. En dat is exact wat spraakassistent Amazon Alexa doet, meldt The Verge.

Op willekeurige momenten activeren de speakers, waarop spraakassistent Alexa een luid lachgeluid maakt. Waardoor ze zo moet lachen is nog onbekend. Amazon is op de hoogte van het probleem en werkt aan een oplossing.

Amazon zegt het probleem te willen op te lossen door het commando om te lachen aan te passen. Nu is dat “Alexa, lach”, maar dat wordt “Alexa, kun je lachen?”. Reden om de zin aan te passen is dat Alexa met het nieuwe commando minder vaak fouten maakt. De software zou namelijk veelgebruikte woorden en zinnen die vergelijkbaar klinken aanhoren voor het eerste commando.

Spraakcommando’s

De bedoeling van Alexa is dat ze reageert op spraakcommando’s van gebruikers. Je kunt een slimme speaker met Alexa bijvoorbeeld naar het weerbericht vragen. De speakers van Amazon zijn inmiddels ook in Nederland te koop, maar Alexa spreekt vooralsnog alleen Engels.