‘Benchmark Capital wil ook Arianna Huffington uit Uber-bestuursraad zetten’

Als het aan Benchmark Capital ligt moet niet alleen voormalig Uber-CEO Travis Kalanick het ontgelden, maar ook Arianna Huffington. Een vroege investeerder in het bedrijf, Shervin Pishevar, stuurde de investeerder namelijk een brief waarin staat dat ook Huffington uit de bestuursraad moet als het aan Benchmark Capital ligt. Dat meldt Recode, die de brief in handen heeft.

Pishevar vraagt in de brief of Benchmark Capital een stap terug wil nemen in de vervolging van de bestuursraad. Daarnaast claimt hij dat Benchmark samen met een andere grote investeerder werkt, Lowercase Capital, om Kalanick uit de bestuursraad te krijgen.

“Op basis van een gesprek met een woordvoerder van Lowercase Capital, hebben we ontdekt dat Benchmark ook wil dat Arianna Huffington uit de bestuursraad gezet wordt en dat er erg denigrerende opmerkingen over haar gemaakt zijn”, aldus Pishevar in de brief.

Aanklacht Kalanick

Benchmark Capital zit zelf ook in de bestuursraad van Uber. De investeerder heeft Kalanick aangeklaagd wegens onder meer fraude en contractbreuk. Kalanick zou proberen de raad te besturen voor zijn “eigen egoïstische redenen”.

De investeerder zegt tegenover Recode dat het aanklagen van Kalanick een “moeilijke stap” was, maar dat er geen andere optie was. “Als we nu niet reageren, moedigen we gedrag aan dat onacceptabel is binnen ieder bedrijf, laat staan een bedrijf ter grootte van en zo belangrijk als Uber.”

Inmiddels wordt er gesproken om een deel van de aandelen van Benchmark te kopen, zodat ze minder invloed hebben binnen het bedrijf. Zo zou Pishevar aangeboden hebben op 75 procent van de aandelen over te nemen, maar volgens ingewijden wil Benchmark ze helemaal niet verkopen.

De foto boven dit artikel is onder de Creative Commons-licentie beschikbaar gesteld door Mark Taylor.