Benieuwd hoe hard jij een bal kan gooien? Je kunt het meten met de Scoutee

Ondanks dat honkbal niet de meest populaire sport is in Nederland, verdient de Scoutee een plekje in de rugzak van iedere sportliefhebber. Het product is momenteel verkrijgbaar via Kickstarter en beschikt over radartechniek om de snelheid van voorwerpen te meten. Zo kun je bij diverse balsporten allerlei statistieken meten door de Scoutee te koppelen aan je smartphone.

Het product werkt met zowel de iPhone als Android-smartphones vervangt grote, dure apparatuur die normaal nodig zou zijn om de snelheid van een honkbal te meten. De Scoutee geeft niet enkel de snelheid weer, je kunt ook video opnemen met de bijbehorende app waarbij de snelheid op de video verschijnt. Op deze manier kun je zeer nauwkeurig de slag, worp of schop analyseren. In vergelijking met andere snelheidsmeters is de Scoutee klein, zo klein dat je hem op de achterkant van je smartphone kunt monteren.

De Kickstarter-campagne moet uiteindelijk 50.000 dollar op gaan leveren, momenteel hebben enthousiastelingen al 20.000 dollar geïnvesteerd. Momenteel kun je de Scoutee kopen voor 129 dollar, de snelheidsmeter komt uiteindelijk voor 299 dollar in de winkel te liggen.