Berichtenapp Line komt met eigen mobiele abonnementen

Telecomproviders opgelet: Line start met het aanbieden van mobiele abonnementen. Dat meldt The Japan Times. Vanaf 500 yen (omgerekend 4,30 euro) kun je een abonnement afsluiten bij Line Mobile, waarbij je gratis gebruik kunt maken van bepaalde diensten van de chatapp Line.

De berichtenapp is met name populair in Thailand, Indonesië, Japan en Taiwan. Begin dit jaar behaalde de van oorsprong Japanse app de mijlpaal van één miljard geregistreerde gebruikers. Het aantal actieve gebruikers ligt desondanks wel een stuk lager. Line is echter veel meer dan een normale chatapp. Zo kun je met de app onder meer het nieuws volgen, betalen, muziek streamen en taxi’s bestellen. Line is hét voorbeeld van een app als platform.

Ongelimiteerd

The Japan Times schrijft dat Line Mobile zijn klanten abonnementen aanbiedt waarbij ze onbeperkt data hebben voor bellen en het versturen van berichten. Daarnaast wil Line ook abonnementen aanbieden waarbij klanten onbeperkt gebruik kunnen maken van Facebook en Twitter, zonder dat ze daarvoor extra moeten betalen.

Hoewel het allemaal aantrekkelijk klinkt, is het onwaarschijnlijk dat een soortgelijke service ook naar Nederland gaat komen. Onlangs werden de nieuwe richtlijnen voor netneutraliteit in de Europese Unie gepresenteerd. In Nederland blijft het zogenaamde zero rating daarbij verboden. Daarbij is het voor telecomproviders niet toegestaan om een beperkt aantal diensten, zoals het gebruik van slechts Facebook of Twitter, gratis aan te bieden.