Dit zijn de 7 beste camera apps voor je iPhone

beste camera apps

Tegenwoordig heb je helemaal geen dure camera meer nodig om mooie foto’s te maken. De camera op je iPhone is hier meer dan geschikt voor! Het enige wat je nodig hebt voor het beste resultaat, zijn de juiste apps om foto’s mee te schieten en te bewerken. Maar als je zoekt naar geschikte apps, is de App Store net een zwembad zonder trapje. Geen paniek. We redden jou met deze selectie van de beste camera apps voor je iPhone!

1. Camera+: Om overzichtelijk en makkelijk foto’s te bewerken

Camera+ is één van de meest aangeprezen foto-app voor het bewerken van foto’s op je iPhone; al jaren staat hij in het rijtje beste camera apps. De app heeft een overzichtelijk aantal bewerkingsopties, waarbij de kwaliteit van de kleurenfilters en de belichtingsmogelijkheden er bovenuit steken. Je kunt met deze app onder andere de belichting (exposure) onafhankelijk van de scherpte kan instellen.

Je kan in Camera+ meteen meerdere foto’s van je fotoalbum selecteren om er snel en krachtig in te bewerken. Bovendien synchroniseert bewerkingen in de app live met de app op de iPad, waar je nog meer bewerkingsopties hebt. Ook op de Apple Watch is er een app waarmee je de sluiterknop kunt gebruiken.

Er is een gratis versie en een versie voor €2,99. Met de gratis versie kom je ook al een heel eind.

2. Facetune: Als die ene pukkel je foto verpest

Het was een leuk feest. En die foto is ook best leuk, als die puist op je neus niet zo duidelijk zichtbaar zou zijn.. Gelukkig biedt Facetune de uitkomst. Met deze app voor iPhone en iPad kun je gezichten op een intuïtieve en eenvoudige manier retoucheren en bewerken.

Het is ontworpen om portretten met zo weinig mogelijk moeite te retoucheren, maar kan prima voor andere doeleindes worden gebruikt. De app heeft namelijk een heleboel filters en functies en wordt door fanatieke gebruikers Photoshop in het klein genoemd.

De app heeft een gratis versie en een versie met meer opties voor €5,99. Beiden zijn verkrijgbaar in de App Store.

3. Afterfocus: Creëer professionele scherptediepte in een handomdraai

Om een mooie scherptediepte te krijgen, heb je normaal gesproken een professionele camera nodig. Nu niet meer! Met Afterfocus kun je namelijk precies aangegeven waar je het scherp wil hebben en waar het onscherp moet zijn. In het tussenstuk geef je een gemiddelde weer zodat je een nette overgang krijgt. Zo geef je je foto net dat beetje extra!

Download Aftelfocus nu App Store voor €1,50 euro.

4. Camera Awesome: Helpt je tijdens het fotograferen en daarna

Camera Awesome is een app die het fotograferen en bewerken combineert in één programmaatje. De app besteedt aandacht aan waterpas, regel van derden en de gulden regel. Daarnaast bevat hij verschillende filters, een zelfontspanner en een image stabilizer.

Na het maken van de foto kun je zelf aan de slag met bewerken of de Awesomize, de automatische optimalisatie modus, gebruiken.

En dat allemaal gratis in de App Store!

5. VSCO Cam: De app die fotografen gebruiken

Fotobewerkers, en fotografen weten waarom. VSCO is verantwoordelijk voor de prachtige effecten die professionals gebruiken in Adobe Lightroom, Aperture en Adobe Camera Raw. In deze iPhone-app kan je daar voor een beetje van proeven.

In de applicatie krijg je gratis een handvol prachtige filters. Van iedere specifieke filter kun je de sterkte aanpassen, waardoor je veel verschillende uitkomsten hebt. Wat de filters bijzonder maakt: ze zijn natuurlijker dan die van veel andere apps, maar toch krachtig genoeg.

Naast de gratis filters kun je nog allerlei filtercollecties te kopen, zoals Vibrant Classic of Faded & Moody. Die collecties kosten je ongeveer een euro per stuk. De app vind je in de App Store.

6. Adobe Photoshop Fix: Professionele bewerkingsprogramma’s verwerkt in één app

Adobe heeft een heel pakket aan bewerkingsprogramma’s. Maar als je gewoon even snel een foto wil bewerken, zit je daar niet op te wachten. Daarom is er Photoshop Fix! Deze app heeft een aantal geliefde functies van het volledige pakket uitgekozen en samengebracht in een app voor iPhone en iPad.

Met Adobe Photoshop Fix kun je heel makkelijk foto’s bewerken, ongewenste onderdelen van foto’s verwijderen en kleuren toevoegen zonder dat je je eerst moet verdiepen in een programma.

Het gebruik van deze app is geheel gratis, maar je moet wel even een eveneens gratis Adobe ID aanmaken. Maar download eerst de app hier!

7. Pixelmator: Alles in één!

Als je een app zoekt waarmee je bijna alles kan, dan ben je hier aan het juiste adres. Met Pixelmator kun je fotocollages maken, gekke effecten op foto’s plakken, ongewenste personen van de foto poetsen, kleuren en de belichting uitgebreid aanpassen, teksten toevoegen en die effecten geven en nog véél meer.

Helaas mag dat wel iets kosten. Namelijk 4,99 euro. Ach, een lelijke foto is veel duurder voor je ego. Hier kun je terecht als je deze app wil kopen. Of zoek even de naam van de app in de App Store op je iPhone. Wel zo makkelijk.

Beste camera apps

Nu is het enkel nog een kwestie van testen welke van deze beste camera apps het beste bij jou past! Succes!