De beste Kerstcadeaus voor Star Wars-fans

Beste Kerstcadeaus voor Star Wars-fans

Kerstmis staat voor de deur, wat betekent dat veel mensen naarstig zoeken naar een tof cadeautje voor hun vrienden, familie of huisgenoten. Is één van hen een Star Wars-fan? Dan heb je geluk! Wij hebben namelijk een aantal van de beste kerstcadeaus voor Star Wars-fans voor je op een rij gezet.

Thrawn

Wie minder met Star Wars bezig is, kent deze naam mogelijk niet. Maar grote fans zeker wel. Grand Admiral Thrawn is namelijk geen kleine speler in de wereld van Star Wars. Hij was één van de grote schurken uit het Expanded Universe, dat al voor Disney Lucasfilm overnam gemaakt werd. Destijds was hij een admiraal die de leiding had over een groot deel van wat overbleef van The Empire, nadat Palpatine overleden was. Inmiddels is Thrawn weer canon. Disney voegde hem toe aan Star Wars Rebels en in november viel de naam ook al in The Mandalorian.

De kans is groot dat deze schurk in de toekomst nog weer een grotere rol gaat spelen, waaronder dus in The Mandalorian. Maar wie is Thrawn nu eigenlijk? En waar komt hij vandaan? Dat verhaal staat beschreven in een boek over de schurk: Thrawn. Een ideaal cadeau voor wie meer over deze schurk wil weten dus!

Thrawn is te koop via Bol.com als paperback en als luisterboek. Het boek is alleen als Engelstalige variant te koop.

Kersttrui

Wat is Kerstmis zonder foute Kersttrui? De foute Kersttrui bestaat natuurlijk al jaren, maar je kunt ze tegenwoordig ook met allerlei leuke thema’s krijgen. Waaronder dus Star Wars. Sterker nog: webshop Large heeft maar liefst vier verschillende opties!

Zo kun je deze Kerst verschijnen in een BB-8-trui en de ontvanger van je cadeau blij maken met een ‘Merry Sithmas’-variant (of andersom). Daarnaast is er een Kersttrui met een rockende Stormtrooper en één met een AT-AT op Hoth.

LEGO

Ja, dat lees je goed. LEGO is allang niet meer alleen voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen hier veel lol aan beleven. Sommigen zeggen zelfs dat het ontspannend werkt om een paar uur met de blokjes bezig te zijn. En LEGO is net als wij groot fan van Star Wars, wat betekent dat er talloze sets (in verschillende prijsklassen) te koop zijn.

Voor fans van The Mandalorian is er bijvoorbeeld een set van Baby Yoda of een helm van Boba Fett. Ben je meer fan van andere delen van het Star Wars-universum? Dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een LEGO-schilderij van de Sith, een build van Yoda of een A-wing Starfighter.

Zoek je een klein, betaalbaarder cadeau? Dan kun je kiezen voor de Brickheadz van The Mandalorian en The Child, of voor 3D-afbeeldingen van BB-8 of een First Order Stormtrooper. En voor wie echt geld te veel heeft (en voor de dromers) zijn er natuurlijk de gigantische – en dure – sets als de Millennium Falcon en de Imperial Star Destroyer. De vraag is alleen waar je die in je huis gaat laten.

LP’s

De Star Wars-films hebben ontzettend fijne muziek, waar vrijwel iedereen blij van wordt. Gelukkig hoef je niet meer alleen naar de films te kijken om de muziek te horen: er zijn ook LP’s van uitgebracht. En die kunnen natuurlijk niet ontbreken op de lijst met beste Kerstcadeaus voor Star Wars-fans.

Zo is er een LP van A New Hope, met daarop muziek van de Cantina Band, het thema van Princess Leia en natuurlijk de algemene theme song. Maar er zijn niet alleen LP’s van de eerste Star Wars-film ooit gemaakt. Ze zijn er ook van bijvoorbeeld The Rise of Skywalker en The Last Jedi.

De complete Skywalker-saga

Geloof het of niet, maar het is nog maar een jaar geleden dat we het einde van de Skywalker Saga op het witte doek konden zien. Wat je ook van die laatste films vond, de kans is groot dat je ze meer dan eens wil zien. Daarom kan de complete boxset van de Skywalker Saga niet op deze lijst met beste Kerstcadeaus voor Star Wars-fans ontbreken.

Deze Blu-ray-box – die je onder meer bij Bol.com kunt kopen – bevat niet alleen alle negen films uit de saga, maar ook nog eens 26 uur aan bonusmateriaal. Zo zijn er een documentaire over de eerste film, interviews met George Lucas en achtergrondinformatie over hoe bepaalde scenes en wapens gemaakt zijn. Een mooie toevoeging aan de collectie van alle Star Wars-fans dus!

Foto’s: Shutterstock.com/Star Wars/LEGO