De 4 beste Tour de France Apps 2016

Komende vrijdag gaat de Tour weer van start – en als Numrush-lezer heb je natuurlijk niet genoeg aan alleen de televisie op het juiste kanaal. Wil je het grote wielerevenement echt een beetje goed volgen, dan heb je daar de juiste smartphone-apps voor nodig. We zetten daarom de beste Tour de france apps voor je op een rij!

1. NOS

Heb je geen televisie in de buurt om op te kijken? Dan staat de beste app om het hele feest te volgen misschien al op je smartphone. De NOS heeft zoals ieder jaar de uitzendrechten voor de tour – en daar wordt ook in hun nieuwsapp gebruik van gemaakt. Het betekent dat je op een smartphone of tablet kunt kijken naar de Tour de France zolang je de NOS-app geïnstalleerd hebt. De app van de NOS is op zowel iOS als Android beschikbaar.

Er is voor livestreaming ook nog een alternatief dat je kunt gebruiken: de smartphone-app van je kabelaanbieder. Klanten bij Ziggo kunnen bijvoorbeeld Horizon Go installeren om het wielerevenement live te volgen, terwijl KPN-abonnees met iTV Online live tv kunnen kijken. In de NOS-app is echter nog een extra livestream beschikbaar met meer beelden van andere plekken op het parcours. Deze is niet te bekijken via andere aanbieders.

2. Officiële Tour de France apps

Op het moment van schrijven moet ie nog van een update voor 2016 worden voorzien, maar waarschijnlijk zal de officiële Tour de France-app vol staan met alle informatie die je nodig hebt. Vorig jaar zag je in deze app hoe iedereen er voor stond, waar de route langsreed en hoe de verhoudingen waren binnen de teams. Daarnaast verzond de Tour-app toen pushberichten, zodat je meteen wist wanneer iemand had gewonnen.

De officiële Tour de France-app is beschikbaar voor iOS en Android.

De beste tour de france apps

3. CyclingNews Tour Tracker

Voor wie wat liever de diepte in wil gaan is er de CyclingNews Tour Tracker – een smartphone-app die zoveel mogelijk informatie over de ritten en pelotons uitgeschreven probeert te bieden.

Je moet €1,99 betalen voor alle live-coverage die CyclingNews dit jaar biedt, maar voor vakantiegangers met een beperkte databundel is dat meer dan de moeite waard. Voor dat bedrag krijg je namelijk ook toegang tot een liveblog, waarop je precies kunt lezen hoe het er aan toe gaat. Zo heb je dus geen datavretende livestream meer nodig. Een prima toevoeging aan de lijst Tour de France apps op je telefoon.

CyclingNews Tour Tracker is te downloaden voor iOS en Android.

De beste tour de france apps

4. Wielersport App

Dol op grafiekjes en tabelletjes? Dan is de Wielersport App wellicht een goede keuze om de Tour mee te volgen. De app biedt veel van de data die je in bovenstaande apps in andere vorm wellicht terugziet, maar weet het net wat gelikter vorm te geven. Zo zie je in grafieken precies hoe een etappe verloopt, zonder dat je een video hoeft te zien of een tekst hoeft terug te lezen.

De Wielersport App is alleen voor iOS beschikbaar.

De beste tour de france apps

Daar was hem dan – ons overzicht met de beste Tour de France apps voor dit weekend. Hopelijk maakt dit stukje doping voor je smartphone de tour voor jou ook makkelijker om te volgen.