Betaalbare 3D printer haalt in 3 dagen tijd 1 miljoen dollar aan funding op

We schreven al eerder over de vele inventieve ideeën die op Kickstarter voorbij komen, en de Form 1 valt absoluut in die categorie. De Form 1 is een 3D printer voor het grote publiek: Niet alleen het compacte formaat moet er voor zorgen dat de printer straks op elk bureau past, ook de prijs moet volgens de bedenkers laag genoeg zijn voor mensen om er één aan te kunnen schaffen.

Alhoewel er al een paar ‘redelijk betaalbare 3D printers op de markt zijn’ – er valt er volgende week voor 1000 euro al eentje op de kop te tikken tijdens de Drie Dwaze Dagen bij de Bijenkorf – zijn die vaak nog niet van superkwaliteit. De Form 1 beoogd vooral uit te blinken op dat vlak: Als we 3D printers willen gaan gebruiken om onderdelen, prototypes en modellen op schaal uit te printen, zullen die immers wel een perfecte vorm moeten hebben.

Dat veel mensen zitten te wachten op een goede, kleine en betaalbare 3D printer blijkt wel uit het succes van dit Kickstarter project: In nog geen 3 dagen tijd haalden de bedenkers van idee al 1 miljoen dollar op. En nu maar afwachten of het de makers lukt hun product ook binnen een jaar te gaan leveren..