Betalen? Binnenkort doe je dat door ‘Ok Google’ te zeggen

Google-Assistant, Google Assistent

Heb jij ook zo’n vriend die altijd excuusjes bedenkt om niet mee te hoeven betalen aan het eten? Of vind je geld overmaken gedoe? Google wil het gemakkelijker maken om te betalen, namelijk via Google Assistant. Dat maakt de internetgigant bekend op zijn website.

In de komende maanden wordt het mogelijk om tegen je telefoon te zeggen “Stuur John 10 euro voor pizza”, waarop het geld overgemaakt wordt. Het enige wat je hoeft te doen is toestemming te geven voor de betaling met je vingerafdruk of met een wachtwoord. De ontvanger krijgt vervolgens een e-mail over de betaling.

Google maakt dit mogelijk door zijn API aan te passen, waardoor iedere betaalkaart die aan je account hangt beschikbaar wordt op alle apps die Google Payments gebruiken. Je moet dus nog wel een pinpas aan je account hangen, wil je gebruikmaken van de feature. Daarnaast is er slecht nieuws voor ons: de dienst is voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Of en wanneer het naar Nederland komt, is niet duidelijk.

Google-Payments Assistant

Aanbiedingen van winkels

Daarnaast heeft Google een nieuwe manier ontwikkeld om aanbiedingen te krijgen van je favoriete winkels. Heb je een klantenkaart gelinkt aan Android Pay, dan toont de app je voortaan aanbiedingen van de winkel als je het pand in loopt. Ook deze feature werkt alleen in Amerika.

Panera Bread is een van de eerste winkels die hier aan meedoet. Later moeten er nog meer bedrijven volgen. Verder kun je klantenkaarten voortaan gemakkelijker koppelen aan Android Pay als je je hier voor aanmeldt met je telefoonnummer.