Betalen bij Shell? Dat kun je vanaf nu zonder je Jaguar te hoeven verlaten

“Aanbiedinkje van deze week er misschien bij?” Het antwoord is volgens mij voornamelijk: “nee”, want de enige reden waarom je nog de winkel bij het tankstation binnenloopt is om je tankbeurt af te rekenen. Mocht je in het bezit zijn van een Jaguar, dan heb je vanaf nu mazzel: de autofabrikant en Shell maken het mogelijk om in de auto direct af te rekenen na het tanken!

Het nieuwe betaalsysteem van Shell en Jaguar werkt samen met PayPal en Apple Pay en dient te worden geactiveerd via je smartphone. Door je telefoon te koppelen aan het infotainment systeem van de auto via de USB-verbinding; daarna kun je je betalingen direct afhandelen via het touchscreen van de auto.

Helaas werkt de functionaliteit vooralsnog alleen met PayPal en Apple Pay en heeft het alleen ondersteuning voor Apple’s iOS. Ondersteuning voor Android is echter hard op weg, aldus Jaguar. In Nederland zullen we sowieso geduld moeten hebben, want de nieuwe betaalmethode wordt vandaag alleen in het Verenigd Koninkrijk gelanceerd. Maar: de rest van Europa zou in de loop van het jaar volgen. Alle tijd om nog even te sparen voor een Jaguar dus.

Overigens is Jaguar niet de eerste autofabrikant die zich bezig houdt met contactloos betalen bij de pomp. Vorig jaar kondigde ook Honda al een project aan, in samenwerking met Visa. Daarnaast is ook MasterCard druk bezig met het verplaatsen van de betalingen met een traditionele pas naar andere objecten.