Betatest Pokémon Go van start: Pokémon vangen in de echte wereld

Pokémon vangen in de echt wereld. Sinds Pokémon Go afgelopen herfst werd aangekondigd, hebben fans reikhalzend uitgekeken naar de mobiele game. Maar inmiddels is ons geduld flink op de proef gesteld. Werd eerder nog gezegd dat het spel begin 2016 uit zou komen, is dat inmiddels veranderd naar ‘hopelijk dit jaar’. Gelukkig is er nu nieuws naar buiten gebracht dat wat schot in de zaak brengt: de Amerikaanse bètatest gaat van start.

Pokémon Go is een augmented reality-game waarbij de echte wereld je speelveld is. In het spel kom je daardoor dichter bij Ash dan ooit tevoren: je reist letterlijk over de wereld om de bekende beesten te vangen. Daarnaast kun je vechten met andere trainers en speciale uitdagingen voltooien. Een eigen Pokémon-reis dus. Het spel is uiteindelijk te spelen op iOS en Android, maar wanneer de game precies uitkomt, is nog altijd niet bekend, maar dat is hopelijk dit jaar nog.

De bètatests gaan nu dus wel van start. Amerikanen kunnen zich nu aanmelden voor de game die gemaakt wordt door de ontwikkelaars van het populaire spel Ingress. Later wordt besloten welke gebruikers mee mogen doen. Worden ze uitgekozen, dan moeten ze al hun ervaringen met het spel geheim houden. De voortgang in Pokémon Go wordt bovendien verwijderd voor het spel gelanceerd wordt, zodat testers geen oneerlijke voorsprong hebben.

Het is niet voor het eerst dat de applicatie getest wordt. Eerder mochten Japanners al met het spel aan de slag. En zij waren zo aardig om hun ervaringen op YouTube te plaatsen, zodat we kunnen zien hoe het allemaal gaat werken.