Beter slapen dankzij online slaapcoach Sleepio

Beter slapen kun je leren, althans dat stellen de oprichters van Sleepio. Deze online slaapcoach kan een oplossing zijn voor het toenemend aantal mensen met een lage kwaliteit van slapen of een algeheel slaaptekort. Recent onderzoek toonde aan dat maar liefst 80% van de werkende Amerikanen last heeft van slaapproblemen.

Sleepio helpt gebruikers in drie stappen. Nieuwe leden vullen een korte enquete in en kunnen hun profiel aanvullen met een koppeling tussen Sleepio en Fitbit, Bodymedia of de Jawbone UP. Deze gegevens worden vervolgens geanalyseerd en vergeleken met meer dan 10 jaar aan onderzoeksresultaten. De uitkomst is een persoonlijk slaapprofiel.

sleepio_prof

Met dat persoonlijke profiel gaat ‘The Prof’ vervolgens aan de slag. Deze geanimeerde professor is eigenlijk het gezicht van de dienst, je persoonlijke slaapcoach. Bij elk bezoek analyseert hij nieuwe data en geeft hij je gerichte adviezen om je slaap te verbeteren. Van tamelijk voor de de hand (“drink minder koffie in de avond”) tot uiterst specifieke oefeningen en opdrachten om je op weg naar Droomland te helpen.

Daarmee wordt ook direct de belangrijke derde stap van de dienst duidelijk: de gebruiker zelf. Want hoewel de professor op basis van je profiel en bijbehorende data alle tips van de wereld kan geven, zul je natuurlijk zelf aan de slag moeten met de input om je slaap te verbeteren.

Het is niet anders, tenzij je Klaas Vaak bent, zijn er geen shortcuts naar een goeie nachtrust! Overigens is Sleepio geen goedkope dienst: voor €17,99 per week of €179 voor een volledig jaar zul je het slapend rijk worden voorlopig nog even moeten uitstellen.