Bethesda onthult drie VR-games: Doom, Skyrim en Fallout

Fans van virtual reality en drie van de tofste spellen van uitgever Bethesda opgelet: het bedrijf gaat drie VR-versies van de grootste franchises die het heeft voor het einde van het jaar uitgeven. Het gaat om Doom, Elder Scrolls V: Skyrim en Fallout 4. En alle games hebben zelfs al een lanceerdatum, meldt Ars Technica.

Allereerst komt The Elder Scrolls V: Skyrim VR. Die verschijnt namelijk op 17 november op de PlayStation VR. Doom VFR komt op 1 december naar de HTC Vive en PlayStation VR. Als laatste verschijnt Fallout 4 VR op 12 december op de HTC Vive. Vooralsnog zijn er geen plannen om de spellen ook op andere platformen uit te brengen.

Los kopen

Mocht je de normale versies van de spellen al hebben, dan heb je helaas pech. De virtualreality-varianten zijn namelijk niet beschikbaar als gratis upgrade, dus je moet ze opnieuw kopen. De grote vraag bij Fallout 4 VR is vooral of er ook weer een aparte uitbreiding komt. Het is namelijk niet duidelijk of je de bestaande uitbreiding er al bij krijgt. De nieuwe versie van Fallout 4 gaat 60 dollar kosten.

Bij Skryim VR weten we wel dat alle uitbreidingen er bij zitten. De nieuwe versie van Doom die 60 dollar gaat kosten komt juist met minder: het lijkt een afgeslankte versie van het spel uit 2016 te zijn. Volgens Ars Technica gaat dat spel 30 dollar kosten.

De games hebben helaas nog geen Europese prijs.