Bewegingen veranderen in muziek met de AUUG Motion Synth

Alles wat er voor zorgt dat mensen gaan bewegen en niet de hele dag naar het scherm van een telefoon zitten te staren, is positief nieuws. Vooral wanneer je hiermee ook nog leuke geluiden kunt maken en het er mooi uitziet. De AUUG Motion Synth trackt je bewegingen en componeert hiermee een persoonlijke soundtrack.

De AUUG Motion Synth bestaat uit een app en een soort handvat om je iPhone in te doen. De app volgt je bewegingen en het handvat zorgt ervoor dat je gemakkelijk met je iPhone rondt kunt zwiepen. De iPhone zelf wordt een interface met acht knoppen waarmee bepaalde geluiden gecreëerd kunnen worden.

Motion Synth

De Motion Synth maakt echter zelf geen geluiden. Om muziek te creëren maakt de Motion Synth gebruik van andere muziekapps die al op je iPhone of iPod Touch staan. De bewegingen die opgepikt worden door de app worden doorgestuurd naar deze muziekapps, die ervoor zorgen dat je direct muziek kunt maken met de Motion Synth.

Dit apparaat is oorspronkelijk gemaakt voor muzikanten die veel gebruik maken elektronica. In plaats van de hele dag achter de computer zitten, wilde bedenker Joshua Young deze muzikanten bevrijden van hun apparatuur. Young, van oorsprong neurowetenschapper, werkt voor dit project samen met designstudio SGW Designworks.

Maak je gebruik van de AUUG, dan sta je niet alleen. Het bedrijf heeft namelijk ook een community opgezet waarin alle geluiden gedeeld kunnen worden. Van tevoren ingestelde sets kunnen hier gemaakt en gedeeld worden en ideeën kunnen worden uitgewisseld.

De AUUG Motion Synth is momenteel te vinden op Kickstarter, voor een prijs van 68 dollar. De campagne heeft al bijna de helft van zijn doelstelling behaald en heeft op moment van schrijven nog 17 dagen om de rest binnen te halen.