Bewegingstracker Shine wil de kleinste en de stevigste van het stel zijn

Zoals Marjolijn eerder deze week al schreef kan het dan ineens hard gaan met het scala aan draagbare bewegingstrackers. Met nog genoeg ruimte om te verrassen, want de recent aangekondigde Shine van fabrikant Misfits belooft een prettige uitzondering te worden op de huidige norm. Zo klein als hij dan ook mag zijn.

De Shine van Misfit is een “dagelijkse activiteit” tracker, soortgelijk aan de Fitbit-range dus eigenlijk. Maar wie kijkt naar het ontwerp ziet direct het verschil: de Shine is niet alleen klein van stuk, maar ook nog eens volledig van metaal. Dat maakt hem direct een stuk duurzamer dan de rest.

Ook in het gebruik belooft de Shine veelzijdiger zijn, met name door zwemmen en fietsen beter te gaan tracken dan zijn concurrenten. De metalen case maakt werken met draadloze technieken lastig, maar door de Shine op je telefoon te leggen synchroniseert het appaaraatje direct met de bijbehorende app. Veelbelovend!

Via crowdfunding platform Indiegogo willen de bedenkers van de Shine het benodigde bedrag van $100.000 om het device in productie te nemen op halen. En daar zijn ze hard naar op weg. Gedurende het schrijven van dit artikel haalde het team al meer dan $1500 op. Als dat zo doorgaat…