Bezoekers van Google I/O zullen real-time in het gebouw gevolgd worden

Terwijl iedereen hoopt dat Google tijdens hun jaarlijkse I/O conferentie een nieuwtje gaat delen over een of andere nieuwe smartphone, werkt het team achter de schermen aan iets veel coolers. Google wil namelijk de bezoekersstromen op  de conferentie real-time gaan monitoren en visualiseren.

Okay, ik geef toe. Dat klinkt iets enger dan dat het in de praktijk zal zijn. Het team achter Google’s Cloud Platform Developer Relations is bezig met een project waarbij een netwerk van Arduino-sensoren gegevens uit de omgeving verzamelen en gaan vertalen.

Denk hierbij aan veranderingen in de kamertemperatuur en de kwaliteit van de lucht en luchtvochtigheid. Daarnaast wil het team de geluidsniveaus en het loopverkeer per locatie in het Moscone Center inzichtelijk maken om op deze manier meer inzicht te geven in de beweging van het publiek.

Het project is tevens Google’s eerste stap in de weg naar het opslaan en analyseren van omgevings data. Nadat De Grote G vorige maand het team van Behavio opnam in de gelederen is het duidelijk geworden dat Google’s volgende uitdaging daar gezocht wordt.

Overigens geeft teamleider Michael Manoochehri toe dat het plan voor de conferentie misschien wel “kind of futuristic, and maybe a little crazy” is. Maar is helder als het gaat om de kracht van dit soort sensoren en metingen.

Networked sensor technology is in the early stages of revolutionizing business logistics, city planning, and consumer products. We are looking forward to sharing the Data Sensing Lab with Google I/O attendees, because we want to show how using open hardware together with the Google Cloud Platform can make this technology accessible to anyone.

Het Google I/O event start morgen en duurt 3 dagen. Net als voorgaande edities was het event binnen korte tijd dik uitverkocht, maar zullen er livestreams uitgezonden worden.