Zien: Deze bezorgdrone rijdt na het landen naar je voordeur

We hebben al allerlei bezorgdrones langs zien komen de laatste jaren. Maar Advanced Tactics heeft nu succesvol een bezorgdrone getest die kan vliegen en vervolgens ook nog eens naar je deur rijdt om het pakketje af te leveren.

Dat is handig voor gebieden waar het vliegen met drones onveilig of te duur is. In dat geval land hij gewoon en rijdt hij naar plaats van bestemming. Dat is een mooie vooruitgang omdat andere drones die hetzelfde doen vaak in de tuin moeten landen. Dat is diefstalgevoelig en onhandig omdat je er nog naartoe moet lopen. In je tuin is dat laatste niet zo’n probleem, maar wanneer een pakketje bij een kantoor bezorgd moet worden is dat vaak minder prettig.

Geen zwaargewicht

De Pantherdrone van Advanced Tactics is alleen bepaald geen zwaargewicht. De bezorgdrone kan maximaal 6,8 kilogram tillen en zo’n 16 kilometer rijden. De vliegafstand is niet bekendgemaakt, maar hij kan (nog) maar 5 a 10 minuten in de lucht blijven

Toch kan hij ondanks weinig draagkracht veel nut hebben, schrijft Engadget. Je kunt hem namelijk uitbreiden, zodat hij meer kan dan alleen pakjes vervoeren. Zo is het mogelijk om een camera toe te voegen of sensoren voor een omgevingsstudie. Ook is het mogelijk om robotarmen te bevestigen die voorwerpen vast kunnen pakken.

Nu al te koop

In tegenstelling tot andere bezorgdrones waar je vaak over hoort is het ook geen drone die ver in de toekomst pas op de markt komt; je kunt hem vandaag al kopen. Tot 5 april krijg je hem met korting voor 2.495 dollar (zo’n 2350 euro), bepaald geen koopje.

Advanced Tactics zegt er wel bij dat je (in de VS) geen moeite moet doen om hem in gebruik te nemen. Hij is licht genoeg om als normale kleine drone mee te tellen, waardoor hij niet door allerlei goedkeuringsprocessen van de de autoriteiten hoeft te gaan. Hierdoor kan hij gelijk de lucht in.