Amazon-oprichter Jeff Bezos haalt Bill Gates in als rijkste persoon ter wereld

Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft Bill Gates, de oprichter van Microsoft, heel even ingehaald als rijkste persoon ter wereld. Dat schrijft Bloomberg. Bezos nam de koppositie in handen omdat de aandelen van Amazon in waarde stegen. Op basis daarvan had Bezos woensdagavond een vermogen van 92,3 miljard dollar.

Gates had op datzelfde moment een vermogen van 90,8 miljard dollar. Inmiddels is de koers van het Amazon-aandeel weer gezakt, waardoor Bezos’ ook aan zijn virtuele vermogen moest inleveren.

Bloomberg houdt ook een lijst bij met de rijkste personen op aarde, die dagelijks wordt bijgewerkt. Op de lijst is te zien dat Bill Gates nog altijd op nummer één staat, gevolgd door Bezos. De methode die Bloomberg voor deze lijst gebruikt, is niet alleen gebaseerd op de waarde van de aandelen. Ook ander vermogen van de miljardairs wordt geanalyseerd.

Een koersstijging van Amazon-aandelen kan er wel voor zorgen dat Bezos bovenaan komt te staan. Microsoft-oprichter Gates voert de lijst sinds mei 2013 aan. De top 10 wordt verder gevuld door onder meer Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en Oracle-oprichter Larry Ellison. In de top 100 staan op dit moment 22 namen die werkzaam zijn in de technologiesector.