Bill Gates en andere techleiders zetten zich in om duurzame energie winstgevend te maken

Een paar van de slimste en meest succesvolle personen op aarde zetten zich samen in om het gebruik van duurzame energie te stimuleren, simpelweg door het winstgevend maken. In de zogenaamde Breakthrough Energy Coalition komen ze bijeen en investeren ze in nieuwe technieken die de problemen van duurzame energie moeten oplossen.

In de coalitie komen onder andere Bill Gates (mede-oprichter Microsoft), Jeff Bezos (oprichter Amazon.com), Marc Benioff (CEO van Salesforce), Mark Zuckerberg (Facebook-oprichter) en Jack Ma (CEO van Alibaba).

Dat de organisatie juist nu uit de doeken gedaan wordt is geen verrassing: vandaag begint de klimaattop in Parijs waar verschillende wereldleiders in overleg gaan om nieuwe wetgeving en doelen op te stellen rondom het milieu. Hoewel de Breakthrough Energy Coalition niet toegezegd heeft een bepaald bedrag te investeren in duurzame energietechnieken zijn de personen zelf goed voor miljarden dollars.

De coalitie plant om te investeren in diverse technologieën die: “de overgang faciliteren naar een wereld zonder uitstoot van schadelijke gassen door energie-opwekking.” Dit komt erop neer dat de techleiders voornamelijk geld gaan steken in energie-opwekking en -opslag, transportatie, industrieel gebruik van energie en de landbouwsector.

Bill Gates legt het doel van de coalitie uit

Voor de volledige lijst van alle deelnemers aan de Breakthrough Energy Coalition kun je terecht op GeekWire.