Business & Bingewatching:
Samsung Galaxy Note9 biedt je het beste van beide werelden

All work and no play? Die vlieger gaat voor het nieuwste vlaggenschip van de Note-serie, de Samsung Galaxy Note9, zeker niet op. De strak ontworpen Note9 lijkt dan misschien op het eerste oog niet heel veel spannender dan zijn voorgangers, pas als je hem aan het werk ziet merk je wat voor indrukwekkend beestje er eigenlijk in je hand ligt.

De voortekenen dat het bij de Note niet langer strictly business is had je natuurlijk al nauwelijks kunnen missen. Er is namelijk niet voor niets een exclusief partnership opgezet met de populaire game Fortnite. Handig voor fanatieke spelers van het spel, maar misschien minder relevant voor anderen. Vandaar dat we de Galaxy Note9 de afgelopen weken aan een hele test hebben onderworpen.

Bigger is better

Met zijn grotere formaat is de Samsung Galaxy Note9 niet direct voor iedereen weggelegd, maar de successen van zijn voorgangers hebben bewezen dat er wel degelijk een grote groep fanatieke gebruikers is. Met de Note9 krijgen zij op alle vlakken nog eens meer.

Want bijna alles aan de Note9 is groter dan we ooit eerder zagen bij een Samsung smartphone. Het scherm is met 6.4 inch ietsje groter dan zijn voorganger, de opslag op de telefoon is met een standaardformaat van 128GB en een maximum van 512GB ook groter dan we ooit zagen.

Daarnaast is de Galaxy Note9 via microSD-kaarten uit te breiden tot een maximale opslagcapaciteit van maar liefst 1TB. Ook opvallend: Samsung biedt op elk prijspunt de dubbele opslagcapaciteit van een iPhone X met dezelfde prijs.

Maar de ware definitie van ‘Bigger is Better’ vinden we terug in de batterij. Met een capaciteit van maar liefst 4000 maH is het de grootste batterij ooit gebruikt in een Samsung smartphone. En dat laat zich merken in het dagelijkse en het niet-alledaagse gebruik!

Bingewatching

Natuurlijk hadden we de Galaxy Note9 kunnen onderwerpen aan een batterijtest door zolang mogelijk Fortnite te spelen. Maar los van het feit dat dat al gedaan is (met indrukwekkende resultaten), is het natuurlijk niet iets wat voor iedere gebruiker te plaatsen valt.

Enter Danny Rand aka Marvel’s Iron Fist. Voor het eerste deel van onze batterijtest hebben we een bingewatch marathon van het nieuwe seizoen van de populaire serie op Netflix gedaan. En we hebben flink kunnen genieten van de serie op het prachtige (recordbrekende!) Super AMOLED-scherm.

Maar liefst 13 uur! Vanaf het moment dat we hem van de oplader haalde heeft de Samsung Galaxy Note9 afwisselend via wifi en 4G maar liefst 13 afleveringen van de serie kunnen afspelen alvorens hij weer op de lader moest – al had hij nog 6% batterij over. Daarbij stond het scherm op 75% helderheid (wat fors is) en het volume via de headset op 50% (wat luid is).

Je kunt de Samsung Galaxy Note9 dus met een gerust hart meenemen om geen moment van je favo series te missen tijdens je volgende vlucht van Amsterdam naar Los Angeles.

Business

Mocht die trip overigens een zakelijke reis zijn: ook dan is de Samsung Galaxy Note9 prima op zijn plek. Nadat we op de redactie uitgekeken waren, hebben we de telefoon opgeladen en hebben we hem getest in het dagelijks gebruik.

En dat betekent heel veel bellen, nog veel meer WhatsAppen, Slack, lekker aan de slag met Instagram Stories, onderweg luisteren naar muziek via Spotify en uiteraard e-mailen tot je er (bijna) van omvalt. Ook daarbij haalde de Galaxy Note9’s indrukwekkende prestaties.

Op een volle batterij ging de Samsung Galaxy Note9 bijna 2 hele dagen vol intensief gebruik mee. Hoewel er bij het slapen gaan op de tweede dag nog zo’n 11% batterij op de teller stond, besloten we de Note9 toch maar in een welverdiende laadstand te leggen.

Powerrrr

Ben je een echte veelvraat als het gaat om de batterij van je smartphone? Dan zul je blij verrast worden door de Note9-powerrrr. Er zit overduidelijk meer kracht in de batterij dan uren in de dag en daarmee is de Note9 voor business en voor pleasure een meer dan prima kompaan.

Meer weten over de Samsung Galaxy Note9? Lees dan hier verder!