Bingewatchen zonder internet: Netflix brengt offline kijken naar Windows 10

In november vorig jaar dacht menig Netflix-gebruiker waarschijnlijk: “Eindelijk!” Waarom? Omdat je vanaf toen ook offline video’s kon opslaan op je smartphone of tablet met iOS of Android. Voor Windows 10-gebruikers komt er mogelijk eenzelfde reactie. En aangezien Windows 10 ook draait op mobiele apparaten, wordt het ook beschikbaar op je tablet of (zeldzame) smartphone.

De ondersteuning komt mee met een update van de app op Windows 10. Net als bij de iOS- en Android-varianten kun je niet alles offline kijken. Slechts een deel van de catalogus kan gedownload worden. Reden is dat hier speciale rechten voor nodig zijn en die heeft Netflix niet altijd. Daarentegen bestaat een steeds groter deel van het aanbod van de dienst uit Netflix Originals waarvan ze alle rechten zelf hebben, die dus wel offline beschikbaar zijn.

Om de content te downloaden heb je in eerste instantie wel een internetverbinding nodig. In de app klik je op het pijltje dat naar beneden wijst naast een serie of film. Vervolgens wordt deze gedownload en kun je hem offline bekijken. Daarnaast kun je zoeken naar content die je kunt downloaden via de nieuwe categorie ‘beschikbaar voor download’ in het menu. Ook is er een tabblad waar je al je bewaarde content kunt vinden.

Problemen

Overigens zeggen een aantal eerste gebruikers dat het downloaden niet goed werkt. Proberen ze iets op te slaan op een apparaat dat het ondersteund, dan krijgen ze een foutmelding met het bericht “er was een probleem”. Netflix onderzoekt het probleem en hoopt snel met een oplossing te komen.

Mocht je de Netflix-app voor Windows 10 willen downloaden, dan kan dat hier. De downloadfunctie werkt niet in de webversie van Netflix, dus ook als je een laptop hebt met Windows 10 heeft het zin de app te downloaden.