Binnenkort kun je alleen nog maar digitaal tv kijken bij VodafoneZiggo

Vanaf volgende maand stopt VodafoneZiggo geleidelijk met het in Nederland aanbieden van analoge televisie. In de plaats daarvan komt digitale televisie, dat het bedrijf binnen twee jaar alleen nog maar wil aanbieden. Dat meldt AD.

De eerste regio die van analoog overstapt naar digitaal is Capelle aan den IJssel en omstreken. Andere regio’s volgen daarna. Voor oude televisies wordt een kabelkastje beschikbaar, de zogeheten decoder.

Verschillen

Voor klanten zijn er geen extra abonnementskosten voor de overstap. Je blijft dus gewoon hetzelfde betalen. Verschil merk je echter wel in de beeldkwaliteit, want die is bij een digitaal signaal vaak veel hoger. Ook biedt digitale tv mogelijkheden voor bijvoorbeeld interactieve televisie en internetdiensten. Volgens Ziggo krijg je er bovendien zenders bij.

Reden dat VodafoneZiggo nu overstapt, is omdat het extra geld kost om het analoge signaal in de lucht te houden naast de digitale. Ziggo kan daarnaast de vrijkomende bandbreedte op de kabel gebruiken voor andere diensten en snellere verbindingen.