Binnenkort kun je artiesten gaan blokkeren op Spotify

Spotify, muziekstreamingdiensten

Spotify heeft allerlei manieren waarop je muziek van voor jou nieuwe artiesten kunt ontdekken. Maar daar zitten misschien ook wel artiesten bij waar je niets van wilt horen, om wat voor reden dan ook. Daar is binnenkort een oplossing voor. De streamingdienst test volgens The Verge namelijk het blokkeren van artiesten.

Het gaat om de functie “don’t play this artist”, die nu op iOS wordt getest. De functie zorgt ervoor dat die artiest nooit wordt afgespeeld. Nummers van diegene komen daardoor nooit langs vanuit een bibliotheek, hitlijst of radiostation. De functie werkt op nummers van een individuele artiest, maar niet als die artiest alleen featured in een nummer.

#MuteRKelly

Onlangs werd er veel druk uitgeoefend op Spotify voor het invoeren van een dergelijke functie, nadat er via een documentaire details naar buiten kwamen over beschuldigingen over seksueel geweld en misbruik door zanger R. Kelly. Door een protest onder #MuteRKelly kwam hier meer aandacht voor.

De streamingdienst verwijderde de zanger uit zijn eigen afspeellijsten, maar de muziek van R. Kelly is nog steeds beschikbaar. Binnenkort is de zanger dus te blokkeren. Wanneer de functie precies verschijnt is echter nog onbekend.