Een Bitcoin is weer bijna 10.000 dollar waard

bitcoin

De Bitcoinkoers stijgt weer, na een dramatische start van 2018. Inmiddels is de munt bijna 10.000 dollar waard. Dat meldt Business Insider. De stijging van de Bitcoin heeft een positief effect op de andere grote crypto’s.

De redenen voor de plotselinge stijging zijn niet helder. Business Insider noemt de correlatie met de Amerikaanse beurzen, die ook een dip meemaakten in februari en nu weer herstellen. Ook wordt het Chinese Nieuwjaar genoemd, dat vandaag van start is gegaan. Traditioneel geven de Chinezen elkaar een rode envelop met geld, die dit jaar veel vervangen zou zijn door Bitcoin.

De paniek is voorbij

Techsite BGR merkte de stijging van de Bitcoin al eerder op. BGR denkt, dat de paniek rondom de cryptovaluta grotendeels voorbij is. Overheden in alle delen van de wereld zijn in beweging aan het komen om beleid te ontwikkelen ten aanzien van cryptovaluta. Banken lijken zich erbij neer te leggen dat crypto’s niet meer zullen verdwijnen.

Journalist Chris Smith noemt de overweging van IJsland om belasting te heffen op het mijnen van Bitcoin als één van de positieve effecten op de Bitcoinkoers. Dat land trekt veel Bitcoin-mijnbedrijfjes, vanwege de lage energiekosten en de kou. Ook hebben de kleine commerciële banken die hun klanten hulp aanbieden bij het verhandelen van cryptogeld, een positief effect op de koersen.

Acceptatie van Bitcoin als gezicht van de blockchain

Overal ter wereld zijn overheden bezig met het nadenken over beleid en regulering ten aanzien van cryptovaluta. Zo roepen Europese bankdirecteuren en ministers de G20 op om te praten over cryptomunten tijdens de top in Buenos Aires op 19 en 20 maart. Gibraltar staat op het punt om wetgeving rondom ICO’s (Initial Coin Offerings) door te voeren. De Amerikaanse staat Arizona gaat het misschien mogelijk maken voor burgers om hun belastingen in Bitcoin te betalen.

Grote banken lijken wel te beseffen dat de crypto’s niet meer zullen verdwijnen. In een intern rapport van JP Morgan staat: Cryptocurrencies zullen waarschijnlijk niet verdwijnen. Cryptocurrencies zijn de voorkant van de blockchain (de blockchain is niet te scheiden van cryptocurrency).