In beslag genomen Bitcoinbeurs BTC-e belooft alle munten te vergoeden

Bitcoinbeurs BTC-e belooft alle tegoeden van mensen te vergoeden als de service niet voor 1 september online is. Dat schrijft de dienst op het forum Bitcointalk. De Russische beurs ging vorige week offline, waarna bekend werd dat het brein achter een grootschalige witwasoperatie via BTC-e was gearresteerd in Griekenland.

Een account op het Bitcointalk-forum dat geassocieerd wordt met het beheer de beurs, zegt nu te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om BTC-e weer online te krijgen. Als dat niet lukt, belooft het bedrijf om vanaf 1 september geld aan zijn klanten uit te betalen. Het bedrijf zegt de komende twee weken met meer informatie te komen.

Verder bevestigde het bedrijf dat zijn servers vorige week door de FBI in beslag zijn genomen. Sindsdien is de website van de dienst onbereikbaar.

‘Opgepakte Rus is geen medewerker’

Tegelijkertijd ontkent BTC-e in hetzelfde forumbericht dat de Rus die vorige week werd opgepakt, een beheerder of medewerker van de beurs is. Volgens de Amerikaanse autoriteiten is de man wel degelijk een van de beheerders van de beurs. Hij onder meer Bitcoins van de gehackte Japanse beurs Mt. Gox hebben witgewassen.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten heeft BTC-e sinds zijn oprichting in 2011 ongeveer 700.000 klanten bediend en 9,4 miljoen Bitcoin verhandeld.