Chinese bitcoinbeurs BTCC kondigt sluiting aan na nieuws over overheidsmaatregelen

De Chinese bitcoinbeurs BTCC (BTC China) heeft aangekondigd vanaf 1 oktober te stoppen. De officiële aanleiding is het nieuws dat de Chinese overheid het uitbrengen van nieuwe munten door middel van initial coin offerings (ICO’s) verbiedt. BTCC was een de grootste bitcoinbeurzen van China.

Hoewel de beurs sluit, blijven andere producten van BTCC volgens het bedrijf wel bestaan.

Naast het verbod op initial coin offerings kwam deze week ook naar buiten dat China van plan is om bitcoinbeurzen te verbieden. Of BTCC direct van de Chinese overheid te horen heeft gekregen dat het moet sluiten, is niet bekend. Het land heeft voor zover bekend nog geen directe stappen genomen om bitcoinbeurzen te sluiten.

Twee concurrerende Chinese beurzen, Huobi en OKCoin, hebben tot nu toe nog niets naar buiten gebracht.

Bevriezen

Begin dit jaar werden digitale valuta op de beurzen BTCC, Huobi en OKCoin bevroren, waardoor klanten ze niet konden weghalen. Het land wilde daarmee de touwtjes in handen houden. In een interview met het Financieele Dagblad zei de topman van de Chinese centrale bank het niet fijn te vinden dat cryptocurrency gebruikt worden voor illegale financiering. Ook zijn ze moeilijk controleren.