Bits of Freedom roept 9 juni uit tot Dag van de Internetvrijheid

In tijden van WannaCry, cencuur door Facebook en de internetvrijheid die zelfs in landen als Groot-Brittannië onder druk staat roept Bits of Freedom vrijdag 9 juni uit tot Dag van de Internetvrijheid.

Die dag worden twaalf uur lang 24 gasten live geïnterviewd vanuit een bed in het Volkshotel in Amsterdam, geïnspireerd door de Bed-in for Peace van Yoko Ono en John Lennon.

Het programma duurt van 8 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds en wordt live uitgezonden op freedom.nl. Onderwerpen die de privacyorganisatie aan bod laat komen zijn onder andere de geschiedenis van het digitaal activisme, privacy in Hollywood en de toekomst van het internet of things.

Sprekers

Sprekers zijn onder andere CEO van The Next Web Boris Veldhuijzen van Zanten over het perspectief van Silicon Valley op internetvrijheid, Wouter Moraal van het Privacy Café met 5 tips om je mobiele telefoon te beschermen en mede-oprichter van de Singularity University Maarten den Braber over self-tracking en privacy.

De belangrijkste boodschap voor Bits of Freedom is dat internetvrijheid en privacy niet vanzelfsprekend zijn.

Doel van de actie is om geld in te zamelen voor Bits of Freedom. De organisatie komt het bed niet uit voor er 500 nieuwe donateurs gevonden zijn. Die krijgen daar ‘meekijkvrije’ e-mailaccounts van @freedom.nl voor terug.