‘Samsungs virtuele assistent Bixby spreekt nog onvoldoende Engels voor lancering’

De spraakfunctie van Samsungs virtuele assistent Bixby komt op zijn vroegst pas eind deze maand naar de Galaxy S8. Dat melden bronnen aan The Wall Street Journal. De functie had eigenlijk al bij de lancering in de Verenigde Staten in de nieuwste smartphone van het bedrijf moeten zitten. Volgens bronnen van krant duurt het echter nog weken voordat Bixby voldoende Engels spreekt.

Volgens de bronnen heeft Bixby nog moeite met zinsbouw en grammatica. Een woordvoerster van Samsung zegt tegen The Wall Street Journal dat het bedrijf momenteel nog gebruikerstesten uitvoert voordat de spraakfunctie in de Verenigde Staten beschikbaar wordt.

Bixby is Samsungs pronkstuk in zijn smartphone Galaxy S8. Op het toestel zit fysieke knop waarmee de virtuele assistent opgeroepen wordt. Ook andere techbedrijven zetten in op virtuele assistenten. Samsungs grote concurrent Apple zou zijn assistent Siri ook een veel prominentere rol willen geven in de iPhone 8. Daarnaast strijdt onder meer Google met zijn Google Assistent mee op de markt van slimme assistenten.

In thuisland Zuid-Korea is de spraakfunctie van Bixby wel beschikbaar. Het toestel ging begin april in dat land in de voorverkoop. Het bedrijf zei destijds dat er in minder dan twee weken één miljoen exemplaren waren besteld. Met de Galaxy S8 probeert Samsung het debacle van de Galaxy Note 7 achter zich te laten. Dat toestel werd helemaal van de markt gehaald na problemen met de accu.