Blaze Laserlight moet veiligheid van fietsers in het donker vergroten

Het Britse Blaze wil zijn steentje bijdragen aan de verkeersveiligheid van fietsers. Daarvoor ontwikkelde het de Laserlight, een combinatie van lamp en laser die je zichtbaarheid aanzienlijk vergroot.

Dagelijks je (kilo)meters maken op de fiets is niet geheel zonder gevaar. Zeker niet wanneer de zon vertrekt en het donker van de nacht zijn intrede doet. Het was de afgelopen jaren al de motivatie van talloze innovaties om fietsers veiliger te laten forensen, zoals de Revolights.

Dat een haast overtreffende trap zich aandient vanuit het Verenigd Koninkrijk is ook geen verrassing. Begin vorig jaar schreven we nog over het hoge aantal verwondingen onder fietsers in het Britse verkeer: maar liefst 19.000!

De oprichters van Blaze komen daarom met de Laserlight, een combinatie van een felle LED-lamp en een laserprojector. De Laserlight is makkelijk te monteren op je stuur en projecteert vervolgens een grote groene fiets op de grond, vijf meter voor je uit. Zo zien automobilisten je nog eens aankomen.

Hoewel het bedrijf dus opereert vanuit het Verenigd Koninkrijk, is de Laserlight mateloos populair in de Verenigde Staten. Niet gek, want het aantal verwondingen onder fietsers door toedoen van ander motorverkeer ligt daar op een schrikbarende 49.000, en kwamen er in 2012 zelfs 730 mensen bij om het leven.

De Blaze Laserlight is met een prijskaartje van €150 niet goedkoop. Mocht je echter op zoek zijn naar nét dat extra stapje zichtbaarheid, zeker de moeite waard!