Blizzard brengt grote esport-evenementen naar Twitch

twitch

Blizzard Entertainment en Twitch hebben een partnerschap gesloten, meldt The Verge. De streamingsite krijgt twee jaar lang de rechten om een aantal van de grootste esport-evenementen van Blizzard uit te zenden.

Het gaat om onder meer wedstrijden van Overwatch, Starcraft II, Hearthstone, World of Warcraft en Heroes of the Storm. Twitch krijgt geen exclusieve rechten op de streams, maar alleen die voor derde partijen. Dat betekent dat de tournamenten ook nog steeds door Blizzard worden uitgezonden op zijn eigen website.

Loot

De aanwinst van de rechten is groot voor Twitch. Veel van de spellen die zij nu mogen uitzenden zijn immers immens populair. Maar wat het nog groter maakt, is dat Twitch loot in spellen mag aanbieden voor Overwatch, Heroes of the Storm en Hearthstone. Prime-abonnees van de dienst kunnen hier aanspraak op maken.

De eerste loot is ook al bekend gemaakt. Het gaat om een Golden Loot Box in Overwatch, waar gegarandeerd een legendarisch item in zit. In de komende maanden komen er in totaal tien Overwatch-boxen. Voor Heroes of the Storm en Hearthstone komen er later dit jaar vergelijkbare aanbiedingen.