Blizzard opent eerste stadion voor esports

Dat esports flink aan het groeien zijn, mag overduidelijk zijn. En dus wordt het steeds interessanter om stadions te laten bouwen, speciaal voor wedstrijden. Die vinden nu nog vaak plaats op beursvloeren of in afgehuurde evenementenlocaties. Blizzard gaat het echter anders aanpakken. De gamestudio heeft namelijk als eerste uitgever zelf een stadion esports-stadion geopend, schrijft Esports Insider.

Het stadion staat in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. In het gebouw vind je een snackbar, een winkeltje met souvenirs en ruimte voor 200 tot 500 fans. Wedstrijden bekijk je onder meer op een groot scherm met een doorsnede van 7 meter. Het stadion wordt gebruikt voor zowel lokale wedstrijden als internationale toernooien in Azië.

Eerste wedstrijd

De eerste wedstrijd is bovendien al snel. Op 8 april wordt er voor het eerst gespeeld tijdens de Overwatch Pacific Championship. Daarbij strijden acht teams uit Taiwan, Japan, Australië en Thailand elf weken lang om het kampioenschap. De top drie komt in de zogenaamde ‘playoffs’ terecht en later in de Overwatch World Cup.

Later moeten er ook andere wedstrijden komen. De kans is groot dat deze om andere spellen van Blizzard draaien, bijvoorbeeld Hearthstone en Starcraft 2.

De foto boven dit artikel is beschikbaar gesteld door Blizzard. Dit is niet het stadion in Taiwan.