Bloomlife geeft vrouwen inzicht in harde buiken tijdens zwangerschap

Tijdens SXSW hebben startups de mogelijkheid om in de spotlight van de internationale pers te staan. Bedrijven die doordringen tot de finale van de SXSW Accelerator mogen zichzelf in ieder geval een schouderklopje geven. Eén van de finalisten is Bloomlife, een bedrijf dat data over zwangerschap verzamelt.

Met hun sensor, die een vrouw onder haar navel kan plaatsen, hoort Bloomlife volgens de SXSW Accelerator tot de top in de categorie Health and Wearables Technologies. Volgens het bedrijf is de sensor in staat om samentrekkingen van de baarmoeder te detecteren. Het apparaat kan je vertellen hoe vaak dat gebeurt, hoe lang het duurt en hoeveel tijd er tussen twee harde buiken zit.

Daarmee belooft Bloomlife je inzicht te geven, waardoor je erachter komt wat een normaal patroon voor de individuele zwangere vrouw is. De sensor kost 150 dollar voor de eerste maand, 100 dollar voor de tweede maand en 50 dollar voor elke opvolgende maand. Het apparaatje wordt op dit moment alleen in de Verenigde Staten bezorgd. Het is onduidelijk of het bedrijf plannen heeft voor internationale uitbreiding.

Wil je meer weten over Bloomlife? Check dan hun website. Daar wordt de exacte werking uitgelegd. Bloomlife hoort dit weekend of ze de winnaar zijn van SXSW Accelerator in hun categorie.