Bluetooth-apparaten gaan rechtstreeks met het internet verbinden

Bluetooth-apparaten verbinden op dit moment nog indirect met het internet. Zo moeten ze bijvoorbeeld met een smartphone verbinden, die via een app weer verbinding met het internet maakt. Een nieuwe technologie moet daar binnenkort een einde aan maken. De makers van Bluetooth hebben namelijk een nieuwe standaard onthuld, die het mogelijk maakt voor Bluetooth-apparaten om rechtstreeks met het internet te verbinden.

Omdat de Bluetooth-apparaten rechtstreeks met het internet kunnen verbinden, verdwijnt er een hoop onnodige technologie uit huis. Op het moment gebruiken veel slimme lampen en andere apparatuur bijvoorbeeld een speciaal kastje voor aan de router, zodat ze met het internet kunnen communiceren. Dit extra kastje is voor een Bluetooth-accessoire dankzij de technologie niet langer nodig.

Het zal nog even duren totdat je slimme Bluetooth-lampen zonder telefoon of speciaal apparaatje met het internet verbinden, maar de mogelijkheid bestaat inmiddels wel. Ondersteunt je router en je slimme huisapparatuur de nieuwe Bluetooth-technologie, dan kan een Bluetooth-accessoire er rechtstreeks mee communiceren om het internet te bereiken. Dan heb je dus wel een nieuwe router nodig.