BMW laat je de elektrische auto van 2018 draadloos opladen

BMW heeft zijn nieuwste elektrische auto onthuld, een plug-in hybride met de naam 530e iPerformance. Eén van de opties op die auto is een platform waar je de auto draadloos mee kunt opladen.

Draadloos opladen komt op die manier in 2018 op de markt en kun je in de garage installeren, schrijft TechCrunch. Daarmee kun je dan met 2,2 kW opladen, wat ervoor zorgt dat je in ongeveer 3,5 uur een volledig opgeladen auto hebt.

BMW heeft al laten zien hoe het systeem werkt en heeft een prototype gemaakt. In beelden van het bedrijf is te zien hoe je geholpen wordt om perfect boven het platform te parkeren met behulp van visuele feedback en instructies op het scherm in de auto.

Niet meer inpluggen

Draadloos laden is een mooie toevoeging voor elektrische auto, omdat je dan nooit meer na hoeft te denken over het inpluggen van je auto. Wanneer de kostprijs hiervoor in de toekomst omlaag kan is het ook mogelijk om dit in de publieke ruimte te integreren, waardoor je voor verkeerslichten of op parkeerplaatsen ook op een simpele manier bij kunt laden.

Doordat BMW dit idee lanceert en volgend jaar al op de markt wil brengen zie je dat het bedrijf klanten probeert enthousiast te krijgen voor de elektrische auto. Als dit écht werkt zoals BMW nu aangeeft dan kan het een belangrijke ontwikkeling zijn waarmee de autofabrikant een stapje voor loopt op veel concurrenten.