BMW verkoopt nieuwe i3 en i8 via augmented reality

Een auto kopen is een vrij grote beslissing. En als je die auto ook nog eens zelf kunt personaliseren, wordt het ook nog eens lastig om te bedenken hoe deze er in het echt uit gaat zien. Google en BMW willen voor de BMW i3 en i8 de oplossing bieden met een nieuwe app die gebruikmaakt van Google Tango.

De BMW i Visualizer-applicatie maakt gebruik van Google Tango om je een beeld te geven van de i3 of i8. Ga je dus naar een winkel om een dergelijke auto te kopen, dan kun je tijdens de komende weken een virtuele auto aanpassen en bekijken. Je kiest in de app dus je eigen kleuren en voorkeuren, en krijgt zo direct een beeld van de auto zelf. Natuurlijk kun je er niet in zitten, maar het is een goede eerste indruk.

De app is voorlopig slechts beschikbaar in showrooms in elf landen, maar het goede nieuws is dat Nederland daarbij zit!

Ook thuis visualiseren

De app wordt later dit jaar ook beschikbaar in de Google Play-store, zodat je niet langer naar een fysieke locatie hoeft om je BMW te visualiseren. Dat kun je dan ook op je eigen oprit doen.

Nadeel is dat je hier wel een telefoon die Tango ondersteund voor nodig hebt, en tot nu toe kunnen alleen de Lenovo Phab 2 Pro en de ASUS ZenFone AR dat.