‘BMW gaat samen met Intel zelfrijdende auto bouwen’

BMW zou samen met Intel en Mobileye werken aan de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Morgen zou er een belangrijke meeting gepland staan tussen de topmannen van de drie bedrijven om de samenwerking verder te bespreken.

Mobileye is voor de meeste mensen een onbekende naam, maar het Israëlische bedrijf speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van slimme en zelfrijdende auto’s. Het biedt de hardware (camera’s, lasers) en software die een auto in staat stelt de wereld om hem heen realtime in kaart te brengen. De techniek zit bijvoorbeeld in de Tesla Models S en X om AutoPilot mogelijk te maken. Daarnaast gebruikt General Motors de technologie van het bedrijf en voor BMW is het ook geen nieuwe partner.

Dat Intel bij deze samenwerking betrokken is, is niet onlogisch. De algoritmes die een zelfrijdende auto aansturen hebben ongelofelijk veel rekenkracht nodig om continu de beelden van de wereld om hem heen te verwerken. Begin dit jaar kondigde chipfabrikant NVidia daarom een speciale compacte supercomputer aan, maar ook Intel wil een rol gaan spelen in deze markt en zou dus nu de handen in één slaan met BMW en Mobileye.

Wanneer er officiële aankondigingen te verwachten zijn over de samenwerking tussen de drie bedrijven is onbekend.