BMW presenteert motorhelm met ingebouwd heads-up display

Hoewel de aandacht zich tijdens de CES vooral lijkt te richten op de (zelfrijdende) vierwielers, is er ook voor liefhebbers van tweewielers genoeg innovatie te beleven op de CES. Zoals een nieuwe motorhelm van BMW, voorzien van de nieuwste technologische snufjes en een heads-up display om je direct op de hoogte te houden.

De helm, die direct in verbinding staat met de motor van BMW, toont op het display diverse nuttige informatie, zoals routebeschrijving, snelheid en benzineverbruik. Daarnaast beschikt de helm over een camera die in staat is om verkeersborden ’te lezen’ en je actief daarover te informeren en werkt hij direct samen met diverse instanties om je realtime op de hoogte te houden van ontwikkelingen verderop op het wegdek.

Het bedienen van de helm gebeurt via de linkerkant van het stuur, zodat je niet direct aan de helm zelf hoeft te friemelen om door het menu te navigeren – of je gas hoeft los te laten. Naast de camera aan de voorzijde, die naast verkeersbordherkenning ook ingezet kan worden voor het schieten van actiebeelden, beschikt de helm ook nog eens aan een camera aan de achterkant, waarmee er een ‘achteruitkijkspiegel’ kan worden geprojecteerd op het display.

bmw-smart-helmet

Nu al enthousiast en benieuwd wat de helm mag gaan kosten en wanneer je er mee aan de slag kunt? Dat is nog even de vraag, vooralsnog blijft het bij een concept van de Duitse fabrikant. Tijdens de presentatie werd echter wel onderstreept dat het concept binnen elke jaren op de markt zou moeten verschijnen. Wie dat geduld niet kan opbrengen (en wat spaarcentjes kan missen), kan toch nog eens kijken naar de Skully. Deze slimme helm moet deze zomer al op de markt verschijnen, maar kost wel een lieve 1499 dollar.