BMW toont zelfrijdende versie van de R1200GS-motor

BMW zelfrijdende motor

BMW wil motorrijden veiliger maken door de motoren (deels) zelfrijdend te maken. Daar is het al mee begonnen, zo blijkt uit een nieuwe video. Daarin wordt een zelfrijdende versie van de R1200GS-motor getoond, meldt The Verge.

Motorrijden is veel gevaarlijker dan autorijden. Bestuurders van motoren sterven 28 keer vaker dan mensen die achter het stuur van een auto zitten. Maar door zelfrijdende technologieën moet het allemaal een stuk veiliger worden. Het is dan ook logisch dat BMW hier mee bezig is.

Het bedrijf is naar eigen zeggen al ruim 2 jaar bezig met de ontwikkeling van de technologie. In de video zien we dat het harde werk niet voor niets is geweest. We zien namelijk hoe een motor over een test-track rijdt, zonder een bestuurder. De motor begint met rijden, maakt bochten en remt helemaal zelf.

Geen zelfrijdende motoren

Verwacht echter niet dat je binnenkort zelf op zo’n motor zet. Er zijn namelijk geen plannen om een volledig zelfrijdende motor te gaan maken. BMW zegt dat het wel een deel van de technologie in zijn motoren wilt stoppen, om “meer stabiliteit in kritische situaties” te bieden.

Wanneer we de eerste motoren met de technologie kunnen verwachten, is nog onbekend.