BMW vangt autodief door hem op afstand op te sluiten in de auto

BMW heeft op een vrij bijzondere manier bijgedragen aan de arrestatie van een man die beschuldigd werd van autodiefstal. De politie van Seattle, waar het allemaal gebeurde, vroeg de fabrikant namelijk om de verdachte te volgen en hem op afstand in de auto die hij probeerde te stelen op te sluiten, schrijft de politie op haar blog.

De verdachte vond een niet vergrendelde BMW en besloot er mee vandoor te gaan. De auto was door de eigenaar, die een dag eerder was getrouwd, uitgeleend aan een vriend, die per ongeluk zijn sleutels in het voertuig had laten liggen. Maar toen de eigenaar ontdekte dat zijn auto verdwenen was, nam de politie contact op met de fabrikant. Zij spoorde de auto op, zodat agenten de man konen arresteren. Bij aankomst bleek dat de auto geparkeerd was, de motor nog draaide en dat de verdachte achter het stuur sliep.

De verdachte kreeg vervolgens de verrassing van zijn leven, aangezien BMW de deuren op afstand kon vergrendelen. De verdachte zat daardoor vast in de auto en werd snel overmeesterd. Hij is inmiddels gearresteerd voor autodiefstal en voor het in het bezit zijn van metamphetamine, waar hij een klein beetje van op zak had.