BMW viert verjaardag met hysterische concept-auto

Gisteren bestond BMW 100 jaar en dat lieten ze niet ongemerkt voorbij gaan. Aan het eind van de middag werd het werk in alle BMW-fabrieken over de gehele wereld stilgelegd zodat werknemers de speciale jubileumshow, die in München werd gehouden, konden zien. In deze jubileumshow presenteerde BMW zijn nieuwe conceptauto, dat het meest hysterische ontwerp in 100 jaar is.

De conceptauto genaamd ‘Vision Next 100‘ lijkt zo uit je dromen zijn weggereden door zijn strakke en futuristische design. Toch is het nog steeds overduidelijk dat het om een BMW gaat door de iconische grill van BMW.

In de conceptauto is de voorruit uitgerust met een augmented reality-display dat dient als vervanging van het dashboard en geeft advies aan de bestuurder. Daarnaast zijn er 800 driehoeken, wat BMW ‘Alive Geometry’ noemt, geïntrigeerd in waar eerder het dashboard zat. Deze gekleurde driehoeken ‘communiceren’ met de bestuurder door afzonderlijk en/of met elkaar te bewegen. Hierdoor ontstaat er een soort van gebarentaal in plaats van de tweedimensionale weergave van bijvoorbeeld de snelheid op een beeldscherm.

P90212292_highRes.0

De concept-auto kan functioneren als een zelfrijdende auto (Ease-mode), maar kan ook bestuurd worden door de bestuurder (Boost-mode). Wanneer de auto in zelfrijdende modus is kunnen de stoelen omdraaien zodat er makkelijker gecommuniceerd kan worden met degene op de achterbank. Daarnaast kan de vooruit op dat moment gebruikt worden voor entertainment.

BMW vergelijkt zijn conceptauto daarbij met een edelsteen-achtig object, dat de “intelligentie, connectiviteit en beschikbaarheid” van de auto beschrijft, laat The Verge weten. Zo is de auto instaat om de eigenaar te leren kennen en kan de auto daarna routinetaken uit voeren en advies bieden.

De technologie die gebruikt wordt in de conceptauto van BMW is nog ver weg van de productie voor de consument, maar het is wel een interessante mix van technologieën waar BMW zich de volgende honderd jaar kennelijk mee wil onderscheiden van andere automerken. Voor nu kun je alvast heerlijk wegdromen bij onderstaande afbeeldingen van de conceptauto.

P90212305_highRes.0

P90212294_highRes.0

P90212295_highRes.0

BMW-concept-car-100-Vision-Future-

P90212589_highRes.0

Deze BMW is helaas niet te koop, maar dat maakt hem niet minder vet! De autofabrikant heeft hem ontworpen om zijn…

Geplaatst door Numrush op dinsdag 8 maart 2016