Bol.com start e-bookabonnement voor 10 euro per maand

Webwinkel Bol.com start in Nederland met het aanbieden van een e-bookabonnement. Gebruikers kunnen voor 10 euro per maand onbeperkt digitaal lezen uit een collectie van 40.000 boeken, laat het bedrijf weten. Minder dan de helft, ongeveer 16.000 boeken, zijn in het Nederlands beschikbaar.

De dienst is een samenwerking met de in Canada gevestigde bedrijf Kobo, dat e-readers maakt. Het abonnement heeft de naam Kobo Plus gekregen en is de eerste maand gratis uit te proberen. De boeken zijn naast een e-reader ook te lezen op smartphones, door middel van een app. Kobo Plus is gekoppeld aan je Bol.com-account, dat je op vijf verschillende apparaten kunt gebruiken.

Boekenwinkel Bruna begon in 2015 al met een vergelijkbare dienst voor e-books: Bliyoo. In Nederland bieden openbare bibliotheken ook e-bookabonnementen aan.

Amazon biedt in verschillende landen een zelfde soort abonnement aan onder de naam Kindle Unlimited, uiteraard gekoppeld aan zijn eigen Kindle e-readers. In Nederland is Kindle Unlimited echter niet beschikbaar en kun je enkel e-books los kopen bij Amazon.