Bolt Mobility wil wereldwijde uitstoot met 30 procent verlagen met elektrische scooters

Bolt Mobility AppScooter

De Nederlandse startup Bolt Mobility heeft vandaag een financieringsronde via crowdfunding-platform Seedrs afgerond die 3,1 miljoen euro heeft opgebracht. Met dat geld en de 1,9 miljoen euro die ze eerder dit jaar ophaalden wil het bedrijf een serie elektrische scooters uit gaan brengen. Het doel: de wereldwijde uitstoot met 30 procent verlagen.

De bedoeling is dat de elektrische scooter met internetverbinding, de AppScooter, in 2018 in serieproductie wordt opgenomen. De AppScooter kan 400 kilometer rijden op een enkele laadbeurt, dankzij de zes aanwezige batterijmodules. De scooter kan verder in 3,3 seconden van 0 naar 45 kilometer per uur gaan.

Op de scooter zit verder een 7 inch touchscreen met een 4G-verbinding van Vodafone. Daardoor kun je op de scooter telefoontjes opnemen, muziek afspelen en routers opvragen. Het systeem kan verder een berichtje met je verwachte aankomsttijd naar je vrienden sturen of een automatisch “ik ben aan het rijden”-bericht versturen. De interface kun je ook via de handgrepen bedienen.

Bolt Mobility AppScooter

Voor je een AppScooter bestelt, kun je hem volledig aanpassen. Zo kun je zelf een kleur kiezen, evenals de motor, de batterijgrootte, legeringen en velgen.

Scooter vervuilender dan bestelbusje

Bolt Mobility wil met zijn elektrische scooters de wereldwijde uitstoot verlagen met 30 procent. Dan denk je: zoveel uitstoot heeft een scooter toch niet? Maar volgens cijfers van de University of Cambridge is niets minder waar: scooters zijn duizenden keren meer vervuilend dan een kleine bestelwagen. Ze zouden zelfs verantwoordelijk zijn voor 30 procent van de wereldwijde uitstoot door verkeer. Met andere woorden: Bolt Mobility wil iedere scooter vervangen door een elektrische variant.

In Amsterdam zijn er inmiddels al regels aangenomen waardoor 77 procent van alle benzinescooters van de weg moeten. Die wetgeving geldt vanaf januari 2018. Een elektrische scooter kan dan dus best handig zijn.

Goedkoop zijn de scooters echter niet. Via de website van het bedrijf kun je er een vanaf 2990 euro aanschaffen.