Een eerste blik op The Boring Company van Elon Musk

Elon Musk zei in december: “Ik word gek van het verkeer. Ik ga een boormachine bouwen voor het maken van tunnels en gewoon beginnen met graven.” We dachten misschien dat het een grapje was, maar niets bleek minder waar. En nu hebben we een eerste blik gekregen op The Boring Company.

Een werknemer van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Musk, plaatste gisteren een foto op Instagram van de machine die de tunnel van Musk gaat bouwen. Musk vertelde Bloomberg een paar maanden geleden al dat hij een boormachine heeft, namelijk een model uit 2015 die “Nannie” genoemd wordt. Of de foto die de werknemer deelde ook van Nannie is, is niet duidelijk.

Elon-Musk The Boring Company

The Boring Company

De tunnel van Musk wordt gegraven onder de parkeerplaats van het hoofdkwartier van SpaceX. Tot nu toe gaat het gaat het gat alleen maar naar beneden.

Wil de CEO echt een tunnel gaan graven onder openbaar terrein, dan heeft hij een vergunning nodig. Hij is wel van plan om deze te gaan krijgen, maar waar de tunnel uiteindelijk naar toe moet gaan, heeft hij nog niet vertelt. Wel weten we dat er uiteindelijk auto’s doorheen moeten gaan rijden.

Het idee voor The Boring Company kwam toen Musk vast stond in het verkeer. Blijkbaar is file erg goed voor de ideeën van Musk: hij bedacht de Hyperloop ook toen hij vast stond.