Bosch en TomTom gaan samen speciale kaarten maken voor autonome auto’s

Bosch kaarten

Bosch en TomTom gaan samenwerken om nieuwe kaarten te maken van hoge resolutie, waar een “radar road signature” van Bosch in verwerkt zit. Dat systeem kan autonome auto’s helpen bij het bepalen van hun lokatie ten opzichte van de omgeving, en dat op een paar centimeter nauwkeurig. Dat schrijft TechCrunch.

In het systeem zit videodata verwerkt. Daarnaast heeft het het voordeel dat het werkt in omstandigheden waarin het zich slecht is en tijdens slecht weer, als camera’s het niet per se goed doen. Met andere woorden: zelfs al ziet de camera niets, de auto weet exact waar hij is en waar bijvoorbeeld de volgende rijbaan precies is.

Minder data, minder kosten

Interessant is dat de data voor deze informatie ongeveer de helft minder is dan wanneer er video’s verstuurd worden. Voordeel daarvan is dat het minder van een netwerk vraagt. De kosten voor het verzenden van data moeten in de uiteindelijke totale prijs van de autonome technologie verwerkt worden. Hoe minder data, hoe minder kosten en hoe lager de uiteindelijke prijs.

Het plan is om de data van auto’s vanaf begin 2020 te verkrijgen, stelt Bosch. Vanaf dat moment helpen auto’s bij het maken van de kaart. Zo worden er auto’s met aangepaste versies van de radarsensoren van Bosch de straat op gestuurd.