Slim gaspedaal van Bosch geeft feedback door trilling

Er zijn al vele slimme apparaten op de markt die je feedback geven door middel van een kleine trilling. Denk bijvoorbeeld aan fitnessgadgets die je via een trilsignaal laten weten wanneer je te lang stil hebt gezeten. Bosch heeft nu een gaspedaal ontwikkeld dat precies hetzelfde doet, maar dan wanneer je teveel gas geeft.

Met het nieuwe gaspedaal hoopt Bosch je auto efficiënter en zuiniger te laten rijden. Dit wil het bereiken door je met verschillende trillingen te waarschuwen. Zo geeft het gaspedaal een seintje wanneer je een heuvel afrijdt en het gaspedaal los kan laten om energie te besparen, of trilt hij wanneer je het beste kunt schakelen. Hiermee kan het brandstofverbruik volgens Bosch in totaal met 7 procent verlaagd worden.

bosch_connected_mobility_active_gas_pedal_technical_details_en-3

Bosch focust zich niet alleen op het brandstofverbruik, maar ook op de veiligheid. Het gaspedaal communiceert daarvoor met de online informatie over verkeerssituaties en cameradata vanuit de auto. Dit zorgt ervoor dat wanneer je te dicht op je voorganger rijdt of er een scherpe bocht aankomt, je een waarschuwing van je gaspedaal krijgt.

Wanneer het gaspedaal ook daadwerkelijk geplaatst gaat worden in (nieuwe) auto’s heeft Bosch niet laten weten.